{ "title": "Taze Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/taze-fasulye-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 15:02:18", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Taze Fasulye Yemeği, fasulye en fazla tüketilen ve sevilen yaz sebzelerinden bir tanesidir. Özellikle mevsiminde toplanan taze fasulyenin tadına doyum olmaz. Sizlerde sevdiklerinize bu son derece sağlıklı ve lezzetli sebzeyi hazırlamak isterseniz, size vereceğimiz bu tariften yararlanabilirsiniz. Çok seveceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Taze Fasulye Yemeği Malzemeleri
Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze fasulyeleri bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra kırıp, varsa kılçıklarını ayıklayarak hazır hale getiriyoruz. Orta irilikte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alıyoruz. Daha sonra kıymayı bir miktar kızarmış olan yağın içerisine atıyoruz ve kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayıp kuru soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz. Daha sonra tencereye ilave edip domatesler pişinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Ardından ayıklamış olduğumuz fasulyeleri ilave edip karıştırıyoruz. En son üzerine pul biberi ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Ocağı en kısık ayara getirip, yemeğin kendi suyu ile pişmesi için en az yarım saat tencerenin kapağını bir daha açmıyoruz. Yarım saat sonra tencerenin kapağını açtığınızda fasulyenin kendi suyunu saldığını ve yumuşadığını göreceksiniz. Eğer fasulye sulanmadı ise 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer fasulyenin suyu varsa tekrar kapağını kapatıp bir yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra üzerini 3 su bardağı kadar daha kaynar su ilave edip ocağı orta ateşe getirin ve fasulyeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Her fasulyenin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterecektir. Eğer fasulye pişmeden suyunu çekerse, üzerine bir miktar daha kaynar su eklemenizde hiçbir sakınca yoktur.

Afiyet olsun.

Not: Sebze yemeğinin lezzetli olması için en iyi pişirme yöntemi kendi suyu ile kısık ateşte pişmesidir. Eğer vaktiniz varsa her sebzeyi olduğu gibi, taze fasulyeyi de kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederiz.

" } ] }