{ "title": "Taze Fasulye Kavurması", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/taze-fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:44:33", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Taze fasulye kavurması: Taze fasulye, yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzeleri arasındadır. Gerek ana yemek olarak gerekse zeytin yağlılar grubu olarak severek tüketilen yemekler arasındadır. Ben şahsen taze fasulye müptelası olarak yaz bitmeden alıp dipfrizime atarım ve ilk günkü tazeliğini korumuş şekilde pişirir ve tüketirim. En çok damak zevkime hitap eden pişirme şekli ise kavurmasıdır. Şimdi sizlerle taze fasulye kavurmasının tarifini yazacağım.

Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri
Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri enine ya da boyuna normal şekilde bıçakla ayıralım. Güzelce yıkayıp süzelim. Bir taraftan soğanları küçük küçük doğrayalım. Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağı koyalım soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından yeşil biberleri soğan gibi küçük doğrayın soğanların üzerine atalım. Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra, kabukları soyulmuş domatesleri küp-küp doğrayıp tencereye atalım. Ardından baharat ve salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavuralım. Son olarak fasulyeleri de koyup karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Arada bir yemeği kontrol edip biraz su eklemek gerekebileceğinden dikkat etmeliyiz. Fasulyeler piştikten sonra üzerine yumurtaları kırıp karıştıralım. Birkaç dakika sonra ocağı kapatıp sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }