{ "title": "Taze Fasulye Çorbası", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/tze-fasulye-corbas.jpg", "date": "20.01.2024 14:07:22", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Taze fasulye çorbası: Fasulye mineral bakımından zengin bir sebzedir. Bu yüzden sağlık açısından çok önemlidir. Hem yemek olarak hem de çorba olarak tüketilmelidir. Vücuda gerekli mineraller sadece fasulye tüketerek de alınır. Kilo kontrolü içinde çorbası tüketilmelidir. Demir bakımından zengin olduğu için sadece fasulye vücuda gerekli demiri sağlar. Çocukların bile rahatlıkla tüketebileceği sağlıklı bir çorbadır. Taze fasulye çorbası malzeme bakımından oldukça zengin bir çorbadır. Diyet listelerinde de yer alan bu çorba, çok hafiftir ve bu yüzden her yaştan herkes tüketebilir.

Taze fasulye çorbası malzemeleri
Taze Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere alıyoruz. İçine zeytinyağını koyuyoruz. Ocağa alıp altını orta ateşte açıyoruz. Yağ ısınana kadar soğanı küp doğrayıp ısınan yağın içine atıyoruz. Soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra fasulyeleri de ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domatesin kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz ve fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Üzerine suyumuzu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir kâsede yoğurdu, unu ve yumurta sarısını çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı tenceredeki malzemelerimiz üzerine azar azar ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Üzerine şekeri atıyoruz. Çorba koyulaşana kadar beş dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip son kez karıştırıyoruz. Çorbamızı ocaktan alıyoruz. Kâseye dolduruyoruz. Üzerini dereotu ile süslüyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }