{ "title": "Tavuklu Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Tavuklu-Taze-Fasulye-61.jpg", "date": "20.01.2024 01:48:43", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fasulye olarak da tüketilebilir. Taze fasulyenin taneleri yapılışı, lezzeti ve besin değeri kuru fasulyeden daha farklıdır. Taze fasulye kış aylarında daha taze ve lezzetiyle tüketilmek için mevsiminde alınıp, derin dondurucularda muhafaza edilebilir. Mevsiminde alınan taze fasulye çöplerinden ayıklanır, yapılacak miktara göre poşetlere ayrılır. Yıkandıktan ve küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra beş dakika kadar kaynar suya batırıp çıkartılır. Soğuduktan sonra poşetlere konulup, derin dondurucuya atılır. Bu hazırlık kış aylarında her an buzlukta taze fasulyenizi tüketebilmeniz için en doğru yöntemdir. Derin dondurucu da kaynar sudan geçen taze fasulye besin değerini kaybetmeden uzun süre saklanabilir. Poşetlere ayırırken yapılacak miktar kadar yerleştirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Her yemek için bir poşet taze fasulye buzluktan çıkartılır ve yemeği yapılabilir. Taze fasulye tavuklu, sade, etli veya kişinin damak zevkine göre birçok lezzetle birlikte yapılabilir.