{ "title": "Tavuklu Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/tavuklu-kuru-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 03:49:39", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Tavuklu kuru fasulye, Kuru fasulye Türk yemek kültüründe fazlasıyla önem taşıyan bir yemek çeşididir. Kuru fasulye bakliyatlar arasında protein açısından oldukça zengin bir besin olduğu için fazlasıyla tüketilmektedir. Ülkemizde birçok esnaf lokantasının menülerinde hemen hemen her gün mutlaka kuru fasulye vardır. Özellikle kış aylarında pirinç pilavı ve turşu eşliğinde hazırlanmış bir tabak kuru fasulyeye hayır diyebilecek kimse yoktur sanırım. Kuru fasulye genele kırmızı et ile hazırlanan bir yemek çeşididir. Fakat kolesterolü olan veya kırmızı et tüketmeyen birçok kişi tavuklu kuru fasulye hazırlayıp tüketmektedir. Hiç denemeyenler için söylemeliyim ki tavuklu kuru fasulye en az el ile hazırlanmış kuru fasulye kadar lezzetidir. Birçok kişi kuru fasulyenin gaz yaptığını düşünüp yemekten mahrum kalabiliyor. Fakat fasulyeyi bir gün önceden ıslanır ve pişirmeden önce 15 dakika haşlanır ise kuru fasulyenin gaz sorununu da ortadan kaldırmış oluruz. Tavuklu kuru fasulye kalori oranı düşük protein oranı oldukça yüksek bir yemektir. Kuru fasulye tüketiminde kişinin hafızasını güçlendirir ve kan yapıcı özelliğine sahiptir. Tüketiminde oldukça fayda olduğunu düşündüm tavuklu kuru fasulye yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım dener ve beğenirsiniz.