{ "title": "Sütlü Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/sutlu-kuru-fasulye.jpg", "date": "22.01.2024 00:45:11", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Sütlü kuru fasulye, Kuru fasulye her mevsimde tükettikten ve çok sevilen bir yemektir. Yapımı biraz zahmetli olsa da çok sevildiği için sürekli tercih edilir. Et kullanılmazsa masraflı bir yemek değildir. Fasulye sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Akşam yemeklerinin ve özel misafirlerin vazgeçilmez yemeğidir.

Sütlü Kuru Fasulye malzemeleri
Sütlü Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Yemeğe başlamadan önce fasulyeleri bir gün önceden ıslatıyoruz. Derin bir kaba fasulyeyi koyuyoruz. Üzerine süt ve su koyup bir gece önceden ıslatıyoruz. Sütlü kuru fasulyeyi düdüklü tencerede yapıyoruz. Düdüklü tencereyi alıyoruz. Sütlü kuru fasulyeyi sütünü süzmeden düdüklüye koyuyoruz. Ocağa alınan düdüklünün altını orta ateşte açıyoruz. Fasulyeler kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp on dakika daha pişiriyoruz. Pişen fasulyeleri süzüyoruz. Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Üzerine sıvıyağ ekliyoruz. Yağlar ısındıktan sonra küp-küp doğradığımız soğanı yağın içinde kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine havuç ve fasulyeleri ekleyip bütün malzemeleri üç dört dakika daha kavuruyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine su ekleyip, baharatları da atıyoruz. Bu şekilde bir süre kaynatıyoruz ve sütlü kuru fasulyemiz hazır. Servis tabağına alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }