{ "title": "Sucuklu Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/sucuklu-kuru-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 06:53:33", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Sucuklu Kuru Fasulye, Türk damak tadının en bilindik lezzetlerinden biridir. Fasulye yemeği başta olmak üzere çok farklı şekillerde yapılmaktadır ve hepsinin tadı birbirinden lezzetli ve farklıdır. Sucuklu Kuru Fasulye ise bu çeşitlerden en çok yapılan yani yaygın olan lezzettir. Bu güzel lezzet genellikle doyurucu olmakla beraber çoğunlukla pirinç pilavıyla yakıştırılmaktadır.

Sucuklu Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Sucuklu Kuru fasulye nasıl yapılır?

Fasulyeleri eğer sabah veya öğlen pişireceksiniz bir önceki geceden ılık suyla ıslatın. Orta boy soğanı yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra tencerenin içinde pembeleşene kadar kavurun. Domates salçasının ve biber salçasının aromasını hissedene kadar soğan ile kavurun. Bir gece önceden ısladığımız fasulyeleri ocaktaki karışımın içine koyun ve onları da iyice karıştırın. Sonra geri kalan sucuk, sivri biber veya kurutulmuş biber, tuz ve küp şekeri sırası fark etmeden koyun. En son olarak dört buçuk su bardağı sıcak suyu ekleyin. Düdüklü tencerede yarım saat pişirin. Yanında pirinç pilavı ve turşu ile servis edebilirsiniz.
" } ] }