{ "title": "Soya Fasulyesi Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Soya-Fasulyesi-Yemegi-55.jpg", "date": "19.01.2024 07:37:55", "author": "Ceyhun YILMAZ", "article": [ { "article": "Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiştir. Oldukça besleyici bir bitki olan soya fasulyesi protein bakımından da zengindir. Fosfor, kalsiyum, demir mineralleri ve A, D, P, E vitaminlerini de içerisinde barındırır. Soya fasulyesi sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önlemeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji verir. Kolesterolü dengeler, kalp ve damar hastalıklarından korunmada önemli rol oynar. Ayrıca ramazan aylarında hafif bir yemek olduğu için iftar sofralarında tercih edilen tarifler arasındadır. Soya fasulyesinin çok farklı pişirme şekilleri vardır. Hafif bir yemek olan soya fasulyesi yemeğinin tarifi şu şekildedir.

Soya Fasulyesi Yemeği malzemeleri
Soya Fasulyesi Yemeği Nasıl Yapılır?

1 su bardağı soya fasulyesini bir gece öncesinden ıslatıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp tencereye alıyoruz ve üzeri kapanana kadar su doldurup fasulyeler yumuşayana kadar haşlıyoruz. İç harcını hazırlamak için bir tencereye yağları alıyoruz yağ ısındıktan sonra içerisine kuru soğanı, sarımsağı küp-küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşince üzerine küp-küp doğranmış domatesi, havucu, biberleri de ekliyoruz. Sebzeler haşlanıncaya kadar 15-20 dakika kavuruyoruz. Hazırladığımız iç harcı haşlanan soya fasulyelerinin suyunu dökmeden üzerine ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra fasulyeler parçalanmaması için kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 50 - 60 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.

Sunumu: Hazır olan soya fasulyesi yemeğimizin üzerine ince ince doğranmış maydanozları ekleyerek sıcak servis edilir. Tercihen soya fasulyesi yemeğinin yanında yoğurt veya meyve suyu ikram edilebilir.
" } ] }