{ "title": "Soya Fasulyesi Salatası", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/soya-fasulyesi-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 11:39:32", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Soya Fasulyesi Salatası, soya fasulyesi baklagiller ailesinden gelen bir bitkidir. İçeriğindeki fosfor, kalsiyum ve demir mineralleri ile A, D, P ve E vitamini sayesinde yemek yapımında sıkça tercih edilir. Sıcak sulu yemeği, zeytinyağlısı, çorbası ve salatası yapılır.

Soya Fasulyesi Salatası Malzemeleri
Soya Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır?

Soya fasulyeleri bir gece öncesinden ıslatılmalıdır. Islatma işlemi için bir tencere içerisine soya fasulyelerinin üzerini geçecek kadar su eklenip 10-15 dakika kaynatılır. Kaynatma işleminden sonra ocaktan alınan tencere kapağı kapatılıp o gece boyunca bekletilir. Ertesi gün tenceredeki su dökülür. Soya fasulyeleri duru su ile iyice yıkanır. Daha sonra düdüklü ya da normal tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Pişen fasulyeler süzülerek soğuması için bir kenarda bekletilir. Yeşil ve kırmızı biberler boylamasına ortadan ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranır. Taze soğanlar, maydanoz ve dereotu ayıklandıktan sonra ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler fasulyeler de eklenerek iyice harmanlanır. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan sos tüm malzemelerin üzerine dökülür. Sosun diğer malzemeler ile özleşmesi için iyice karıştırılır. Soya fasulyesi salatası servis tabağına alınarak sunumu yapılır.
" } ] }