{ "title": "Patatesli Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/patatesli-fasulye-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 10:47:14", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Patatesli fasulye yemeği: Fasulye her mevsimde tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her zaman çokça tercih edilir. Yapım olarak zor ve zahmetli olsa da çok sevilen bir sebze yemeğidir. Patateslisi de yapılır. Buda tat bakımından çok lezzetli bir yemektir.

Patatesli Fasulye Yemeği Malzemeleri
Patatesli Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğimize başlamadan önce fasulyelerimizi yıkayıp, ayıklıyoruz. Sonra patateslerimizi, soğanımızı ve sarımsaklarımızı soyup yıkıyoruz. Soğanımızı ve sarımsaklarımızı küp-küp doğruyoruz. Derin bir tava alıp içine üç yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. Ocağa aldığımız tavamızı kısık ateşte yağımız ısınana kadar bekletiyoruz. Isınan yağımızın içine sarımsaklarımızı ve soğanımızı koyup kavuruyoruz. Kavrulan sarımsak ve soğanımızın üzerine domatesimizi rendeliyoruz. Üzerine salçamızı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra fasulyelerimizi ekleyip bir iki tur daha kavuruyoruz. Sonra tavamızın ağzını kapatıp beş on dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyelerimiz pişerken patateslerimizi küp-küp doğruyoruz. Sonra tavaya patateslerimizi de ekliyoruz. Üzerine tuzu, pul biberi ve karabiberi ekliyoruz. En son yarım su bardağı suyu üzerine ekliyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alıyoruz. Pişen patatesli fasulyemizi yanında bulgur pilavı ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }