{ "title": "Pastırmalı Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Pastirmali-Kuru-Fasulye-58.jpg", "date": "22.01.2024 01:43:37", "author": "Onur TEMEL", "article": [ { "article": "Pastırmalı kuru fasulye, yapmanın birkaç inceliği bulunmaktadır. Vereceğim bu tarif kolay ve lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye tarifi olacak. Sizler bu tarifte ufak değişiklikler yaparak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin; pastırma yerine kavurma veya sucuk veya tavuk göğsü kullanarak farklı lezzetler elde etmiş olursunuz.

Pastırmalı kuru fasulye malzemeleri
Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Bir gün öncesinden ıslattığımız kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Yeni su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Tekrar suyunu süzüyoruz ve tekrar yeni su ekleyip bir kez daha kaynatıp suyunu süzüyoruz. Düdüklü tenceremiz'in içerisine zeytinyağını koyuyoruz. Soğanı ve biberleri yemeklik şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız soğan ve biberleri zeytinyağının üstüne ekliyoruz ve bir müddet kavuruyoruz. Kavrulan soğan ve biberlere bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar salçayı da kavuruyoruz. Domatesleri soyup rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Bu safhada tencereye kara biber, pul biber ve tuzu ekliyoruz. Bu şekilde bir iki dakika domates sosunu kaynatıyoruz. Pastırmaları ve kuru fasulyeleri tencereye ekliyoruz. Ekledikten sonra tencerenin sıcaklığı düşecektir iki dakika kadar bekledikten sonra normal ısısına dönecektir. Kaynamış suyu fasulyenin iki parmak üstüne çıkacak kadar ekliyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz. Yarım saat sonunda çok lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye servise hazır.

" } ] }