{ "title": "Maş Fasulyesi Çorbası", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/mas-fasulyesi-corba.jpg", "date": "20.01.2024 01:31:16", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Maş fasulyesi çorbası: İnsan sağlığı açısından en önemli yere sahip olan bakliyat türlerini haftada en az üç defa tüketmekte fayda vardır. Maş fasulye, kuru fasulyenin yanında az bilinen bir fasulye türüdür. Son derece besleyici olan bu fasulye C vitamini ve lifler bakımından oldukça zengin bir bakliyattır. Bu fasulyenin kökeni, ABD ve uzak doğudan gelmektedir. Maş fasulyenin baskın bir tadı yoktur. Bu nedenle Asya mutfağında salatalarda da kullanılır. Maş fasulyenin tadı ve görüntüsü bezelye ye benzemektedir. Şimdi sizlere bu vitamin deposu gıdanın lezzetli bir çorba tarifini sunacağım.

Maş Fasulyesi Çorbası Malzemeleri
Maş Fasulyesi Çorbası Nasıl Yapılır?

Maş fasulyeyi süzdükten sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su döküp yaklaşık on dakika kaynatın. Bu suyu süzdükten sonra üzerine biraz daha su ekleyip beş dakika daha kaynatıp süzün. Daha sonra çorbayı pişireceğiniz tencereye yağı, unu ve zerdeçalı koyup kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Maş fasulyeyi tencereye koyup bir iki dakika kavurup ısınmasını sağlayın. Son olarak su ve sütü çorbaya ekleyip karıştıralım. Çorba kaynayınca karıştırma işlemini bırakalım. İki üç dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatalım. Tuzunu ayarlayıp isteğe göre dere otu ya da maydanozla süsleyip servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }