{ "title": "Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kurutulmus-ysil-fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 21:14:36", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması, Kurutulmuş sebzeler Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Yaz aylarından tazecik sebzeler toplanıp kurutulur. Kış aylarında hem kış aylarında elimizin altında hazır sebze olmuş olur hem de kurutulmuş sebzeler çok lezzetli olur. Kurutulmuş sebzelerin içerisinde yeşil fasulye yer almaktadır. Kurutulmuş yeşil fasulye ile enfes lezzetler ortaya çıkartabiliriz. Üstelik lifli özelliğinden dolayı metabolizmayı çalıştırır. Kilo problemi olan kişiler için de kurutulmuş yeşil fasulye iyi bir alternatiftir. Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması hazırlayarak kalorisi düşük fakat çok lezzetli bir yemekle karnımızı doyurabiliriz. Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması hem hazırlık aşaması oldukça basit hem de çok lezzetli bir yemek çeşididir. Özellikle Karadeniz bölgelerinde fazlasıyla tüketilen bir yemek çeşidi olarak bilinse de ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen bir yemektir. Yazdan hazırlayıp kuruttuğumuz yeşil fasulye kavurmasını dilersek akşam yemeklerimizde ara soğuk olarak tüketebileceğimiz gibi ana yemek olarak da sunabiliriz. Sizlerle paylaşmış olduğum tarife uyarak sizlerde enfes kuru yeşil fasulye kavurması hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması için gereken malzemeler
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurutulmuş yeşil fasulyeleri bir güzel haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Ardından fasulyeleri kavuracağımız tavaya küp-küp doğradığımız kuru soğanı tereyağı ve zeytinyağını ekleyip bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra ince ince kıydığımız sivri biberleri doğrayıp kavurduktan sonra derin bir kâsede çırptığımız yumurtayı ekliyoruz. Biber ve domates salçasını eklediğimiz yumurtaları kavurup üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz yeşil fasulyeleri ekliyoruz. Üzerine ince ince kıydığımız sarımsakları, pul biberi ve tuzunu ilave edip bir miktar karıştırıyoruz. Hazırladığımız kurutulmuş yeşil fasulye kavurmasını şık bir servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapıyoruz. Yanında köy ekmeyi veya yufka ekmek olursa çok daha iyi olur. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }