{ "title": "Kuru Fasulye Tatlısı", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 22:52:11", "author": "Mehmet DEMİR", "article": [ { "article": "Kuru Fasulye Tatlısı, ülkemizde ortaya çıkan bir tatlı türü olup son yıllarda oldukça rağbet görmeye başlamaktadır. Aydın yöresinde ortaya çıkan ve adındaki kuru fasulyenin tadına hiç benzemeyen bu tatlı oldukça lezzetlidir. Tarife uygun bir şekilde yapıldığı zaman ağızda kestane tadı bırakan bu tatlı denemekten çekinmemeniz gereken türler arasında yer alıyor. Malzemeleri diğer tatlılarda olduğu gibi bu tatlı türünde de basit ve her yerden temin edebilir. Ev hanımları canları tatlı istediğinde fazla düşüncelerine gerek dahi kalmadan bu tatlı türünü tercih edebilirler. Hem tatlı ihtiyacını giderici hem de doyurucu bir etkiye sahiptir. Yardıma ihtiyaç duymadan tek başınıza yapmanız mümkündür. Sadece bu yönü düşünüldüğünde dahi tercihlerde ilk sırayı ele alması uzun sürmeyecek gibi görünmektedir. Ölçü ayarını tutturmaları halinde çocukları başta olmak üzere tüm ev halkı tarafından vazgeçilmez bir tatlı olacaktır. Yapmayı düşünen ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin.

Kuru Fasulye Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kuru Fasulye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye tatlısını yapmak için öncelikle yapılması gereken şey fasulyeleri bir önceki günden itibaren suyu koymak olması gerekir. Tatlıyı yapmak istediğimiz günün sabahında suya koymuş olduğumuz fasulyelerin suyunu değiştirerek yemeklik bir kıvam alana kadar haşlayın. Haşlanmış olan kuru fasulyeleri soğuması için ocaktan alın ve sonrasındaysa karıştırıcı yardımıyla tamamı püre halini alana kadar uygulayın. Şeker ve yumurtaları kap içerisinde üzerine bir miktar tuz ekleyerek mikser yardımıyla güzelce çırpın. Çırpma işlemini bitirmenin ardından un, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hepsini birlikte yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar çırpın.

Bu işlemi yaptıktan sonra önceden yağlamış olduğunuz bir tepsinin her tarafına yayılacak şekilde dökün ve önceden ısıtılmış olan fırında 200 derece sıcaklıkta pişirin. Bir yandan da çikolata sosunu paketin arkasında gösterilen aşamalar doğrultusunda hazırlayın. Bu sos hemen kabuk bağlamaya meyilli olduğundan dolayı bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek birkaç dakika çırpın. Fırına koyduğumuz kuru fasulye tatlısı yeteri kadar piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için temiz ve hava alan bir yere indirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu her tarafına yayılacak şekilde dökün ve bu sosun da üzerine ceviz serperek buzdolabında yaklaşık olarak 4-5 saat dinlerin ve ardından tatlımız servise hazır bir vaziyete gelecektir. Bu yapmış olduğunuz tatlı deneyimini diğer arkadaşlarınız ve çevrenizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Eminim ki diğerleri de memnun kalacaktır. Bu tatlıyı yapan tüm ev hanımlarının ellerine sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }