{ "title": "Kuru Fasulye Pilav", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:26:19", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kuru Fasulye Pilav, Kuru fasulye doyurucu olması, bol enerji vermesi, kolay bulunması ve oldukça ekonomik olması sebebiyle en çok tüketilen baklagiller arasındadır. Kemik yapısını güçlendiren ve içerisinde bulunan yüksek miktardaki protein sayesinde kırmızı etten hiçbir farkı bulunmayan kuru fasulye, kırmızı et sevmeyen kişiler için de alternatif bir yiyecektir. Davet sofralarının vazgeçilmez yemeği olan kuru fasulye ye bir de pirinç pilavı eşlik ettiğinde mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkar.

Kuru fasulyenin yanına yakışabilecek olan en muhteşem yemek kesinlikle pirinç pilavıdır. Geleneksel bir yemek olan kuru fasulye pilav, ağzının tadını bilen kişilerin en çok tercih ettiği yemekler arasındadır. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları, özellikle de size bugün ki önerim kuru fasulye ve pilav olacak. Sizler için kuru fasulye ve pirinç pilavı tarifini paylaştım. Denemenizi umuyorum. Yanında cacık ve soğan salatası ile servis yapıldığında müthiş bir akşam yemeği sizi bekliyor olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru fasulye tarifi malzemeleri
Kuru Fasulye Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru fasulyeleri yıkayın düdüklü tencerenin içerisine fasulyeleri iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, yaklaşık 10 dakika kadar kuru fasulyeleri haşlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Yeşil biberleri ve domatesleri de doğrayıp hazır ettikten sonra düdüklünün altını kapatın, kuru fasulyelerin suyunu süzün. Düdüklü tencereye sıvı yağ ve kuşbaşı doğranmış olan etleri ilave ederek etler saldıkları suyu tekrar çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra domatesleri de ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra domates salçasını da ekleyip kokusu gidene kadar kavurduktan sonra, kuru fasulyeleri de ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun. Son olarak sıcak su ilave edip yemeğinizin tuzunu ve karabiberi de ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirdikten sonra yemeğinizin altını kapatın ve yemeğinizi dinlenmeye bırakın.

Pirinç pilavı malzemeleri
Pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri ılık su ve bir çay kaşığı tuzla yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada geniş bir pilav tenceresinin içerisinde tereyağı ilave edip, üzerine sıvı yağını da ekleyin ve arpa şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra suyu süzülen pirinçleri de tavanın içerisine ekleyip tuz, kesme şeker ve limon suyunu ve suyunu da ilave ettikten sonra pilav tavasının kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra tavanın kapağını açık tavanın üzerini kâğıt havlu örttükten sonra pilav tenceresinin kapağını tekrar kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yanında kuru fasulye eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }