{ "title": "Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 15:05:14", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir, Kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez ve oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Kuru fasulyenin içerisinde yüksek oranda lif bulunması nedeniyle özellikle sağlıklı ve zinde kalmak için seçilebilecek en doğru bakliyatdır. A, B vitamini içeren ve magnezyum bakımından da oldukça zengin olan kuru fasulyeyi özellikle de gelişim çağındaki çocuklara yedirmekte fayda vardır. Tam bir protein deposu olan kuru fasulye konuklarınıza ikram edebileceğiniz, davet sofralarının olmazsa olmazı arasındadır ve kıvamına göre güzel yapıldığında herkes tarafından oldukça beğenilir. Eski yıllardan beri vazgeçilmeyen ve herkes tarafından keyifle tüketilen harika bir yemek olan kuru fasulyenin yapılışını sizlerle paylaştım. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeleri
Kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kuru fasulye pişirmeden önce kuru fasulyenin gaz ve şişkinlik yapıp rahatsızlık vermesini engellemek amacıyla kuru fasulyeyi akşamdan mutlaka ıslatın ve ıslattığınız suyun içerisine bir tutam tuz ya da karbonat ekleyebilirsiniz. Daha sonra ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzdükten sonra bir tencerenin içerisine alın ve fasulyelerin üzerini geçecek seviyede sıcak su ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin ağzını kapatarak haşlanmaya bırakın. Bu arada ayrı bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip ocağın altını yakın ve yağ ısındıktan sonra kuşbaşı doğranmış dana etlerini tencerenin içerisine ilave edip kavurun. Etler suyunu çektikten sonra tencerenin içerisine yemeklik olacak şekilde doğradığınız kuru soğanları ve kırmızı biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Ardından domatesin kabuğunu soyup küp-küp doğradıktan sonra tencerenin içerisine ekleyin ve soğanlar iyice yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını da ekleyip salçaların kokusu gidinceye kadar kavurun. Bu arada haşlanan fasulyelerin suyunu süzdürün ve tencerenin içerisine ilave edip yaklaşık 5 dakika kadar daha kavurduktan sonra içerisine tuz ve baharatlarını da ilave edin. Son olarak tencerenin içerisine kuru fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra yemeğinizi 10 dakika dinlendirip yanında pirinç pilavı, soğan salatası ve cacık ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
" } ] }