{ "title": "Kuru Fasulye Nasıl Islatılır", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-nasil-islatilir.jpg", "date": "19.01.2024 09:20:20", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kuru fasulyeden geçtiğini söylemek ayrı bir anlam daha katar. Tabi kuru fasulye herkes tarafından çok sevilmekle beraber içerisinde bol miktarda lif olması da ayrı bir sağlık seçeneği sunuyor. Haftada en az bir kez de olsa kuru bakliyat tüketilmesi gerekir. Kuru fasulye kuru bakliyatlar arasında protein değeri yüksek olan besindir. Gelişim çağındaki çocukların tüketmesinde oldukça fayda vardır. Kuru fasulye yemeği hem lezzetli hem de bir protein deposudur.

Kuru fasulyenin en önemli püf noktası kuru fasulye nasıl ıslatılır, bilmekte fayda vardır. Kuru fasulye ıslatmadan önce aldığınız kuru fasulyenin içinde bulunduğunuz yılın mahsulü olmasında oldukça yarar vardır. Yeni yılın içerisinde aldığınız fasulyeler tazeliğinden dolayı hem daha çabuk ıslatılır hem de daha kolay pişme imkânı sağlar. Aldığınız kuru fasulye aynı zamanda büyüklük ve küçüklük açısından da önemlidir. Alınan fasulye çok küçük ise suyu fazla çekmeyip doymayacağından ağızda dağılmaz. Çok büyük olan fasulyeler de hem hormonlu olduğunu gösterirken hem de aşırı yumuşaması hazırlanan onca emeğin boşa gitmesine neden olur.

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, derseniz önce boyutu normal olan ve tazeliğine önem gösterilir. Kuru fasulye ıslatmaya başlarken öncelikle bir gün önceden bu yemeğe karar vermek hem sağlıklı hem de daha çabuk pişmesi ile maddi yönden ve zamandan fayda sağlıyor. Çünkü bir gün öncesi geceden ıslatılmış olan kuru fasulyeler hem zararlı gazlarını üzerinden atıyor ve aynı zamanda ertesi gün kısa sürede hazır hale geliyor. Kuru fasulye nasıl ıslatılır, öncelikle plastik olmayan geniş bir kaba fasulyeler katılır. Kabın porselen veya cam olması sağlık açısından önemlidir. Daha sonra geniş bir kaba aldığımız fasulyeleri kabın üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ile kapatılır. Ardından içerisine yarım çay bardağı kadar süt ilave edilir. Sütün katılmasındaki amaç içerisinde bulunan kimyasal atıklar varsa alması içindir. Bir gece boyunca bekleyen fasulyeler 4 saat arayla suyunun sürekli değistirilmesi gerekir. Sadece ilk kattığımız suya süt katılır. Sonraları bu işlem sadece su ile devam eder. Yaklaşık 16 saat suda beklemiş olan fasulyeler iyice yıkanır ve ayrı bir bir tencereye alınarak üzerini tekrar geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı karbonat katılarak 7-8 dk. Kadar pişirilir. Karbonat fasulyedeki gazı alarak daha kolay bir sindirim sağlar. Tencerenin altı kapatılarak tencerenin kapağı açılmadan 10 dk. Kadar bekletilir. Kaynatılan suyu dökmeden kullanılan suda pişirmekte fayda vardır.

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, dersek bu şekilde yapılan işlemler sonucunda hem lezzetli hem de sağlıklı bir kuru fasulye yapmış olunur. Kuru fasulye hem lezzetli hem sağlıklı olduğundan dolayı sevilen bir yemek olmakla beraber misafirlere de ayrı bir görsellik sunuyor.

Afiyet olsun.
" } ] }