{ "title": "Kuru Fasulye Etli", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-etli.jpg", "date": "19.01.2024 15:22:18", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kuru fasulye etli, etli kuru fasulye herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir. Besin değeri oldukça yüksek sevilen olan bir yemektir. Tüm insanlar tarafından bilinen meşhur bir yemektir. Lokantalarda pilav üstü kuru diye sipariş verilen bir yemektir. Bu da fasulyenin pilavsız olmayacağının bir örneğidir. Pilav ile birbirine çok yakışan bir yemek tarifidir. Esnaf lokantalarının en beğenilen menüsüdür. Sadece kuru fasulye pilav yapan lokantalar bulunur. Kuru fasulyenin lezzetini arttırmak için kuşbaşı et de kullanmak gerekir. Ekonomik durumunuza göre et kullanıp kullanmama size kalmıştır. Fakat gücünüz dahilinde ise muhakkak kuşbaşı et kullanmalısınız. Çok daha lezzetli olacaktır bu şekilde. Fasulye pişirirken hazır pişmiş konserve fasulyeler kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü onların vitamin değerleri haşlanmış olan suyunda kalıyor. Bu nedenle kendiniz ıslatmalı ve ardından kendi suyu ile pişirmelisiniz ki vitaminleri kaybolmasın. Şimdi güzel bir fasulye yapımı tarifi verelim.

Etli kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler
Etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Etli fasulye yapmak için fasulye ilk olarak birkaç defa suda yıkanır ve ardından bir gece önceden derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve ıslanmaya bırakılır. Fasulye bir gece ıslanınca kısa süre de pişecektir. Aksi halde çok geç pişer. Fasulyeyi pişirmek için kuşbaşı doğranmış Eti bir tencereye alın ve ocağa koyup altını açın etleriniz suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ardından üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve arpacık soğanları da soyarak içerisine atın. Etler hafif kavrulurken salçayı da ilave edin ve salça kavrulunca önceden ıslatmış olduğunuz fasulyeyi suyu ile tencereye ekleyin. Suyu az kalmış ise tekrar istediğiniz koyuluğa göre su eklemesi yapabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateş de pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Pişince kaselere alarak servis edin. Tabi ki yanına pilav yapmayı unutmayın. Pilav ile çok daha lezzetli bir hal alacaktır. Kuru fasulyenin daha kuşa sürede pişmesini istiyorsanız düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

" } ] }