{ "title": "Konserve Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/konserve-kuru-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 21:01:54", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şekilde hazırlanır. Bu durum da hem siz sıkıntıya girmeyeceksiniz hem de misafirleriniz çok fazla aç beklemeyecektir. Misafiri çok gelen bir kişi iseniz, her çeşit konserve ürünlerini, evde sürekli bulundurmanız da yarar vardır. Her zaman konserve ürünleri tüketilmesini pek tavsiye etmesem de acil durumlar bulundurmak seri olmanızı sağlayacaktır.

Konserve Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeleri
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yemeğin pişeceği tencere ocağın üzerine alınır ve ocağın altı, kısık ateşte açılıp, tencere az miktarda ısıtılır. Isınmış olan tencerenin içine, küp-küp doğanmış etler veya pastırma ilave edilir ve etler kendi suyunu verip çekene kadar, pişirilir. Üzerine yağları ekleyip 3-4 dakika kadar yağın içerisinde etler kavrulur. Sonra kuru soğan yemeklik şekilde doğranır ve etlerin içine eklenip, kavurma işlemine devam edilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Biber ve domates salçasını da tencereye eklenir ve güzelce harmanlanır. Sotelenmesi için 1-2 dakika yeterli olacaktır.

Konserve olan kuru fasulye, bir süzgecin içerisine alınıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkanır. Yıkanmış olan kuru fasulye tencereye koyulup, üzerine tuz ve baharatları serpiştirilir. Bu şekilde harç biraz kavrulur ve harcın üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin altını kısığa alınır. Yemek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanmış olan konserve kuru fasulye servis için hazır haldedir. Bu arada yemeğin yanında sebze söğüş veya pilav düşünebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }