{ "title": "Kıymalı Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/kiymali-taze-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 22:46:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Taze Fasulye, fasulye genellikle zeytinyağı ile pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak kıyma ile pişirildiği zaman oldukça lezzetli bir yemek haline gelmektedir. Kıymalı taze fasulye içinde kullanılan malzemelerin barındırmış olduğu vitamin, protein ve mineral ile oldukça besleyici bir yemektir. Taze fasulye özellikle A, B2, C ve B1 vitaminleri açısından oldukça zengin olan bir sebzedir. Ayrıca taze yeşil fasulye tüketildiği zaman vücudumuzun düzenli olarak çalışmasında ve gelişiminde fayda sağlarken, aynı zamanda tamirine de yardımcı olmaktadır. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesi bakımından da çok yararlı olan bir besindir. Taze fasulyeyi çoğunlukla çocuklar yemek istemezler. Ancak pek çok faydası olan bu yeşil sebzenin mutlaka hayatımızda yeri olmalıdır. Eğer çocuklarımızın daha sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, mutlaka taze fasulye yeme alışkanlığını onlara kazandırmamız gerekmektedir. Sadece taze fasulye değil diğer yeşil sebzeleri de tüketmeye özen göstermeliyiz. Her ne kadar günümüzde beslenme şeklini hazır gıdalar almış olsa da sağlıklı bir yaşam için özellikle evde hazırlanan yemekleri yemeye özen göstermeliyiz. Kıymalı taze fasulye yemeği aslında herkese göre kolay gelebilir. Fakat doğru teknik kullanılarak pişirilmezse yemeğiniz hem pişmemiş hem de lezzetsiz olabilir. Bu nedenle kıymalı taze fasulye pişirirken malzemelerin doğru sıra ile kavurarak pişirmek yemeğinizin çok daha lezzetli olmasında büyük rol oynamaktadır.