{ "title": "Kıymalı Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Kiymali-Fasulye-Yemegi-46.jpg", "date": "21.01.2024 08:30:26", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kıymalı fasulye yemeği, yemeklerde et yerine kıyma kullanmayı sevenlerim daha çok tercih ettiği bir yemek türüdür. Fasulyenin hem kurusu hem de tazesi Türk mutfağında oldukça değerli bir besin maddesidir. Ülkemizde özellikle kuru fasulye çok fazla tüketilmektedir. Sera üretiminin artmasıyla her mevsim satılan taze fasulyeyi isterseniz yaz mevsiminde kurutarak kışın daha sağlıklı bir şekilde de tüketebilirsiniz. Kışın kuruttuğunuz fasulyeyi haşlayarak sulu yemek yapabileceğiniz gibi sebze ile kavurarak susuz yemek şeklinde de yapabilirsiniz. Sizlerle kıymalı fasulye yemeğinin yapımını paylaşmak istiyorum. Ben yemekleri çiğ malzeme ile yapmayı daha sağlıklı ve lezzetli buluyorum. Ayrıca bu şekilde hazırlamak bana daha kolay geliyor. Bu nedenle de sizinle kendi pişirdiğim usulde bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi yaz mevsimlerinde doğal köy fasulyesi ile yapmayı denerseniz yemeğiniz hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Aynı yemeği içerisinde kıyma yerine et kullanarak da yapmanız mümkündür.

Kıymalı fasulye yemeği için gerekli malzemeler
Kıymalı fasulye yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı fasulye yemeğinin yapımı için öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve bir parmak uzunluğunda kırın. Eğer fasulyeler kalın ya da kartlaşmış ise dikine dilimlemenizi tavsiye ederim. Patatesleri küp, kuru soğanı ise yemeklik şeklinde doğrayın. Yemek tenceresinin içerisine kıymayı dağıtarak koyun. Üzerine ise sırasıyla fasulye ve patatesleri yerleştirin. Biberleri ve domatesi doğrayın. Ben domatesi kabuklu doğruyorum. Arzu ederseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Yemek tenceresinin üzerine onları da yerleştirin. Sıcak su dışında kalan tüm malzemeleri de yemeğin üzerine koyun. Bu arada salçayı suda açmadan koymanız yeterli olacaktır. Yemeğin sıcaklığıyla salça kendisi eriyecektir. Artık yemeği ocağa koyabilirsiniz. Ocağı yarım ayarından daha kısığa getirin ve yemeğin kendi suyu ile iyice sararmasını bekleyin. Yemek saldığı suyu çekmeye başladığında üzerine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer yemeğiniz sulu olsun isterseniz su miktarını artırabilirsiniz. Yemek yaklaşık 45 dakika içerisinde pişecektir. Etli fasulye yemeği piştiğinde biraz dinlendirerek sıcak olarak yanında pilav ya da ekmek ile servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }