{ "title": "Kıymalı Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Kiymali-Fasulye-Yemegi-46.jpg", "date": "21.01.2024 08:30:26", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kıymalı fasulye yemeği, yemeklerde et yerine kıyma kullanmayı sevenlerim daha çok tercih ettiği bir yemek türüdür. Fasulyenin hem kurusu hem de tazesi Türk mutfağında oldukça değerli bir besin maddesidir. Ülkemizde özellikle kuru fasulye çok fazla tüketilmektedir. Sera üretiminin artmasıyla her mevsim satılan taze fasulyeyi isterseniz yaz mevsiminde kurutarak kışın daha sağlıklı bir şekilde de tüketebilirsiniz. Kışın kuruttuğunuz fasulyeyi haşlayarak sulu yemek yapabileceğiniz gibi sebze ile kavurarak susuz yemek şeklinde de yapabilirsiniz. Sizlerle kıymalı fasulye yemeğinin yapımını paylaşmak istiyorum. Ben yemekleri çiğ malzeme ile yapmayı daha sağlıklı ve lezzetli buluyorum. Ayrıca bu şekilde hazırlamak bana daha kolay geliyor. Bu nedenle de sizinle kendi pişirdiğim usulde bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi yaz mevsimlerinde doğal köy fasulyesi ile yapmayı denerseniz yemeğiniz hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Aynı yemeği içerisinde kıyma yerine et kullanarak da yapmanız mümkündür.