{ "title": "Kışlık Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Kislik-Fasulye-82.jpg", "date": "20.01.2024 10:37:52", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Kışlık Fasulye, Fasulye cinslerinin neredeyse tümü sarmaşık yapılı bitki sınıfına girer. Sağlığımız üzerinde kolesterol dengeleyici, tansiyon düzenleyici fasulyeden tüketmemiz gerekmektedir. Fasulye yaz mevsiminde yetişen bir baklagillerdendir. Bahçe kenarlarını sarmaşık gibi sarar ve topladıkça verimini arttıran bir bitkidir. Fasulye yazın bol bulunduğu halde maalesef kışın bulmak zordur. Bulunsa bile yazın yenen bir fasulyenin, tat ve lezzet bakımından farklı, pahalı ve serada yetiştiği için pek sağlıklı olduğu söylenemez. Yaz mevsiminde taze taze alıp kışlık fasulye hazırlamak gerekmektedir. İster konserve ister kurutulmuş şekilde veya buzluğa koyma tekniği ile saklamak mümkündür. Kışlık fasulye koymanın da bazı püf noktaları vardır.

Kışlık Fasulye Püf Noktaları
Kışlık Fasulye nasıl yapılır?

Kurutmalık; Fasulyeleri yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra ince ince çayır denilen şekilde dilimleyip güneş görmeyen bir bezin üzerine serilmesi gerekmektedir. Arada bir karıştırıp iyice kuruduğundan emin olunca kışlık fasulyelerin nem alamayacaktır pamuk torbalarda saklanması uygun olur. Hava alan bir yerde saklanmalıdır. Aksi halde küçük kurtçuk oluşumuna neden olacaktır. Kurutulmuş kışlık fasulyeler özellikle hamileler ve çocuklar için çok faydalı olduğu bilinmektedir.

Kışlık fasulye Derin dondurucu da saklaması
" } ] }