{ "title": "Kemikli Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Kemikli-Etli-Kuru-Fasulye-18.gif", "date": "19.01.2024 11:14:17", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Kemikli Etli Kuru Fasulye, çoğunlukla hemen hemen her evde sonbahar ve kış aylarında kuru fasulye pişer. Hem sağlıklı hem ekonomiktir ve her kişinin kendine has pişirme yöntemi vardır. Kuru fasulyenin birçok yemek tarifi vardır. Sucuklu kuru fasulye, pastırmalı kuru fasulye, tavuklu kuru fasulye, kuşbaşılı kuru fasulye, güveçte kuru fasulye gibi. Bunlar sevilen ve beğenilerek yenilen çeşitleri arasındadır. Ben de size bu sayfada kemikli etli kuru fasulye tarifini paylaşmak istedim. Kemikli etli kuru fasulye mükemmel bir yemek oluyor, sizde mutlaka pişirmelisiniz. Eğer bir de düdüklü tencerede pişirirseniz tadı lokum gibi olur ve yerken tadına doyamazsınız. Şimdi kemikli etli kuru fasulye tarifimize geçelim. Sizde malzemelerinizi hazırlayın ve akşam yemeği için sevdiklerinize bu lezzetli, kemikli etli kuru fasulye yemeğinden pişirin.

Kemikli Etli Kuru Fasulye Pişirmek İçin Gereken Malzemeleri
Kemikli Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk önce bir gün önce akşamdan kuru fasulyeleri bir derin kapta ıslatın, sabaha kadar şişecektir. Islatırken ister 1 çay kaşığı karbonat ister yarım yemek kaşığı tuz atarak ıslatabilirsiniz. Bu fasulyelerin kolay şişmesinde fayda sağlayacaktır. Yemeği pişireceğiniz gün şişmiş fasulyelerin ıslattığınız suyunu süzün ve birkaç defa yıkayıp tekrar süzün. İsterseniz 5 dakika kadar bir tencerede haşlayabilirsiniz. Eğer haşlarsanız bu suyu da süzmeyi unutmayın. En son süzdüğünüz kuru fasulyeler süzgeçte beklerken sizde ocağı yakıp artık diğer aşamaya geçebilirsiniz. Kemikli etinizi tencereye koyun ve 10-15 dakika kadar haşlayın.

Sonra yemeği pişireceğiniz tencereye iri olmayacak şekilde doğradığınız soğan ve biberleri koyun ve yağ ile biraz kavurun. Ardından biber salçası ve domates salçasını koyun karıştırın ve haşlanmış kemikli etleri ilave edin, hafif alt üst çevirerek kavurun. İsterseniz bu aşamada yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Hafif alazladığınız kemikli etin üstüne kuru fasulyeleri ekleyin. Tuzunu ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Ben pişirirken karabiber ve kekik atmıyorum ama siz severseniz kullanabilirsiniz. Dahada lezzet katar. Kaynayan yemeği kısık ateşte pişirin 45-50 dakika veya 1 saat yeterli olacaktır. Ama bazı fasulyeler daha az zamanda veya daha geç zamanda pişebilir, pişirme süresini kendinizde ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }