{ "title": "Islatmadan Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/islatmadan-kuru-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 02:44:47", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin tek yolu düdüklü tenceredir.

Islatmadan kuru fasulye malzemeleri
Islatmadan kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri bir kaba alın ve bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra üzerine kaynamış su ekleyin ve içerisine gazını alması için bir tatlı kaşığı karbonat atın. Kuru soğanları ufak ufak doğrayın. Kuşbaşı etlerini de ufak ufak doğrarsanız daha lezzetli olur. Düdüklü tencerenin içerisine bir yemek kaşığı terayağını ekleyin ve eridikten sonra sıvı yağı ekleyin. İlk olarak etleri koyun ve rengi değişene kadar pişirin. Ardından kuru soğanları da ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tencerenin içerisine biraz kaynamış su ekleyin ki malzemeler dibin yapışmasın. Fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Fasulyeyi kavurun. Daha sonra üzerine tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ve salçaları da ekledikten sonra yemeğin suyunu da tencereye koyun. Fasulyeye biraz fazla su koymanız gerekecektir. Çünkü bir gece önceden ıslatmadığınız için fasulyeler daha fazla su çekip şişeceklerdir. Orta ateşte pişmesi gerekiyor. Düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve 40-45 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin havasını alın ve kapağını açıp fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmemişse tekrar ocağa koyun ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra derin bir borcama aktarın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuru fasulye pişirmenin püf noktaları
" } ] }