{ "title": "Haşlanmış Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Haslanmis-Fasulye-31.gif", "date": "21.01.2024 07:42:49", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Haşlanmış Fasulye, mutfakta yemek yapımlarında sıklıkta kullanılan fasulye lezzet bakımından da sevilen gıdadır. Kuru fasulye ve yeşil fasulye olarak mutfaklarda bulunan bu gıda toplum içerisinde sevilen besin sınıfındadır. İki yemek yapımında da kullanılan yeşil ve kuru fasulye tat bakımından farklıdır. Yeşil fasulye haşlanarak kullanılır. Lezzetli olduğundan yemek çeşidi her daim yapılabilir. Kuru fasulye haşlanarak da yapılabilir haşlanmadan da yapılabilir. Kuru baklagillerden olduğu için ateşte saatlerce pişecektir. Kuru fasulye her yörenin has yemeği olarak yapılır. Pilav ikilisi ile vazgeçilemeyen lezzetler arasındadır. Fasulye yemekleri baştan haşlanır sonra yemek yapma işlemi gerçekleşir. Fasulye sert besin olduğu için mutlaka haşlanır. Böylelikle fasulyenin oluşan güzel yumuşaklığı sağlanır.