{ "title": "Güveçte Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/guvecte-taze-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 03:50:21", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zengin bir sebzedir. Bu yüzden herkesin severek tükettiği faydalı bir sebzedir. Fasulye yemekleri yapım olarak biraz zahmetli olsa da tat ve görsel bakımdan oldukça güzel olduğu için sıkça tercih edilir.

Güveçte Taze Fasulye Malzemeleri
Güveçte Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk önce güveci alıyoruz. En alt kısmına ince halka şeklinde dilimlediğimiz soğanları diziyoruz. Sonra domateslerin kabuklarını soyup, doğradıktan sonra soğanların üzerine diziyoruz. Biberleri de domatesler gibi doğradıktan sonra, domatesin üzerine seriyoruz. En son fasulyeleri doğrayıp, güvecin içine seriyoruz. Üzerine üç su bardağı su ilave ediyoruz. Küçük bir kâseye su koyup salçayı bu suda eritip güvecin içine döküyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip, güvecin ağzını kapatıyoruz. Ocağı orta ateşte açıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alıyoruz. Servis tabağına koyup, yanında pilav ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun." } ] }