{ "title": "Güveçte Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/guvecte-kuru-fasulye.jpg", "date": "20.01.2024 21:33:48", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Güveçte kuru fasulye, fasulye en çok sevilen yemeklerin başında gelir. Özellikle güveçte yapılan etli fasulye bambaşkadır. Herkes tarafından çok sevilen oldukça lezzetli olan yemek tariflerinden biridir. Kimi kuşbaşı et kullanırken kimi ise kemikli et kullanmaktadır. Et seçimi sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Fasulye yemeği yanına en çok yakışan yemek ise pirinç pilavıdır. Kuru fasulye pilavsız olmaz. Yanına bir soğan salata ve ayran da oldu mu şahane bir sofra kuruldu demektir. Fasulye lezzetli olduğu kadar oldukça da faydalı besinlerden biri de olduğundan mutlaka evinizde sık sık pişirmeli ve yemelisiniz. Hem tadı bakımından güzel bir yemek yemiş olacak hem de içerisinde bulunan sağlığa fayda sağlayan özelliklerinde yararlanacaksınız. Fasulye pişirirken kimisi önceden haşlanmış fasulye kullanır fakat ben tavsiye etmiyorum. Çünkü haşlanıp suyu süzülen fasulyenin tüm vitamin değerleri suyu ile gidiyor bu neden ile kendi suyu ile pişirmenizi öneriyorum. Şimdi güveç de lezzetli bir fasulye yemeği tarifi verelim.

Güveçte etli fasulye yapımı için gerekli malzemeler
Güveçte etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Güveçte etli fasulye yapmak için fasulye ilk olarak birkaç defa suda yıkanır ve ardından bir gece önceden derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve ıslanmaya bırakılır. Fasulye bir gece ıslanınca kısa süre de pişecektir. Aksi halde çok geç pişer. Güvecinize kuşbaşı doğranmış eti alan ve ocağa koyup altını açın etleriniz suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ardından üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve arpacık soğanları da soyarak içerisine atın. Etler hafif kavrulurken salçayı da ilave edin ve salça kavrulunca önceden ıslatmış olduğunuz fasulyeyi suyu ile güvece ekleyin. Suyu az kalmış ise tekrar istediğiniz koyuluğa göre su eklemesi yapabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateş de pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Pişince kaselere alarak servis edin. Tabi yanına pilav yapmayı unutmayın. Pilavla çok daha lezzetli bir hal alacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }