{ "title": "Fırında Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Firinda-Taze-Fasulye-29.jpg", "date": "19.01.2024 23:40:57", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karamelize olan fasulyelerden çok hoş bir lezzet alınır ve özellikle sebze yemekte zorlanan çocuklara severek yedirilebilir. Sunumu ve görünümü güzel olan bu yemek ile akşam yemeği davetlerinde ya da özel gecelerde bütün övgüleri toplayabilirsiniz. Fırında taze fasulye istenirse etli ya da zeytin yağlı olarak yapılabilir. Zeytin yağlı tarifi ek yemek ya da ana yemek olarak sunmak mümkündür ayrıca zeytin yağlı fırında taze fasulye et yemeklerinin ya da tavuklu ana yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olacaktır. Yağ oranı az olacağı için diyet yapanların ya da kalp ve damar hastalığı yaşayanların da severek ve güvenle tüketebileceği bir yemektir.

Fırında Taze Fasulye Malzemeleri
Fırında Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeler iyice temizlenir ve ayıklanıp yıkanarak bir kenarda bekletilir. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve et alınır ve et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, üzerine yemeklik doğranan domatesler ve fasulyeler eklenir ve beş altı dakika kavrulur. Kavrulan sebzeler bir fırın kabına alınır. Bir kâse içerisinde 2 su bardağı kaynar su içinde, domates salçası, biber salçası ve baharatlar iyice karıştırılarak sos haline getirilir. Hazırlanan sos sebzelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında bir saat kadar pişirilir. Pişirmenin yarım saatinde fırın içindeki sebzeler karıştırılarak alt üst edilir. Fırından alındıktan sonra on dakika kadar dinlendirilir ve sıcak servis edilir.

Zeytin yağlı yapmak için uygulanacak yöntem aynıdır fakat ilk başta eklenen et olmadan pişirme yapılır onun dışında aynı adımlar izlenerek zeytin yağlı fasulye elde edilmiş olur. Zeytin yağlı fasulyeye salça katmak istemeyen hanımlar salça eklemeden sadece iki bardak su ile baharatları eklemeleri yeterli olacaktır ve kavurma esnasında iki adet küp şeker eklemeleri daha lezzetli bir yemek elde etmelerini sağlar.

Afiyet Olsun.
" } ] }