{ "title": "Fırında Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/firinda-kuru-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 08:17:59", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi pişer. Fırında yapılırken ya çok büyük tencereler kullanılır restoranlarda ye da leğenler. Evlerde ise güveçler tercih edilir. Yine aynı tencerede pişirilen tarifler uygulanır. Fakat fırında piştiği için çok daha güzel pişer ve lezzetli olur. Ağızda dağılan bir fasulye elde edilir. Yanına bir pilav ile eşsiz bir akşam yemeği hazır olur. Şimdi fırında kuru fasulye tarifine bakalım.

Fırında kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler
Fırında kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye yapımı için ilk olarak kutu fasulyenin bir gece önceden ılık su ile ıslatılması gerekir. Ertesi günde yapılır. Aksi halde ne kadar pişirseniz de istediğiniz seviyede olmayacaktır. Bu nedenle bir gece önceden ıslatılmalıdır. Fasulyenin yapımı için güvece dana kemikli et alınır ve ocağa konulup altı açılır. Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Ardından sıvı yağ eklenir. Üzerine iki adet kuru soğan soyulur ve küp-küp doğranır. Soğan kızarınca salçalar eklenir ve ardından kuru fasulye eklenir. Tuzu atılır ve güvecin kapağı kapatılıp fırına sürülür. 200 derecede bir saat on dakika kadar pişirilir. Ardından fırından alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }