{ "title": "Fırında Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Firinda-Fasulye-52.jpg", "date": "21.01.2024 02:56:32", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Fırında Fasulye, Damak tadı arayanlar genellikle yiyecekleri ateş karşısında, olmazsa benzeri ortamlarda pişirilmişleri tercih ederler. Evde ateş karşısında yemek pişirmek pek mümkün olamadığı için fırında pişirmek tercih edilmektedir. Fasulye gibi sebzeleri genelde tencerede ocakta pişirilmeleri tercih edilmektedir. Çünkü sebze yemeklerine katılan etin bir işlem görmeden direk sebzeyle fırına verilirse tam pişmeyeceği için sebze yemeklerinin tencerede ocakta pişirilmeleri yeğlenmektedir. Fırında yapılacak sebze yemeğine katılacak etin bir tencere ya da tavada kavrulduktan sonra katılması bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Fırında fasulyenin birkaç çeşit pişirilmesi bilinmektedir. Kimileri fasulyeleri önceden haşlamakta, kimileri de kızartmayı tercih etmekteler.

Fırında fasulye için gerekli malzemeler
Fırında Fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri, ayıklanıp yıkandıktan sonra iki üç cm uzunluğunda kırınız. Domatesleri enine ince ince biçimde doğrayınız. Soğanları da domates gibi enine ince biçimde doğrayıp domateslerle harmanlayınız. Yemeği pişireceğiniz fırın kabına sırayla kat kat biçimde fasulyeler ile başlayarak sonra domates ve soğanlar ile hazırlanan karışımı, daha sonra tekrar fasulyeler şeklinde malzemeler bitene kadar yerleştiriniz. Dileyen yukarıda belirtildiği gibi hazırlanmış ette katabilir. Fasulye ve diğer karışımı yerleştirme işleminden sonra toz şeker ve tuzu hazırlana malzemelerin üzerine serpiniz. Salçayı iki bardak suda eritip hazırlanan malzemenin üzerine gezdirerek dökünüz. Zeytinyağını da gezdirerek dökünüz. Hazırlanan yemeğinizi 170 °C ısıtılan fırına sürünüz. Yemeğiniz 35 ya da 40 dakikada pişecektir. Pişme işlemini kontrol ederek yemeğini fırından çıkarıp servis ediniz.
" } ] }