{ "title": "Fasulyenin Faydaları", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulyenin-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 18:23:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fasulyenin faydaları, fasulye hem taze olarak hem de kuru olarak toplumda oldukça fazla tüketilen, lezzetli ve faydalı bir besin kaynağıdır. Baklagiller ailesinden olan fasulyenin anavatanı Amerika'dır. Tek yıllık sarılgan yapısal özelliği bulunan fasulyenin çeşitli türleri vardır. Bunlar sırık ve bodur olarak gruplara ayrılır. Çalı, ayşe kadın, barbunya fasulyesi gibi türler sırık olanlar arasındadır. Yer fasulyesi, ferasetsiz fasulyelerde bodur olanlardır. Fazla güneşi sevmeyen fasulye, güneş olduğunda yapraklarını aşağıya eğdirir. Çiçekleri kendisini dölleyebilir. Türlerine göre çekirdekleri kırmızı, bej, kahve, beyaz, kırmızı, vişne gibi renklerde olabilir. Çekirdekleri kuru bakliyat olarak, bütünü taze sebze olarak kullanılır.