{ "title": "Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 13:24:36", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Fasulye yemeği: Fasulye her mevsimde yapılan bir yemektir. Taze fasulye de kuru fasulye de herkes tarafından sevilen bir yemektir. Masrafsız bir yemek olduğu için çok tercih edilir. Yapımı çok kolaydır. Genelde özel misafirlere yapılır. Birçok faydası olan fasulye sağlık içinde çok yararlıdır. Bu yüzden herkes yemelidir.

Fasulye yemeği malzemeleri
Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere alıp ocağa koyuyoruz. İçine sıvıyağ koyup, ocağın altını açıyoruz. Yağ ısınana kadar soğanı küp-küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanı tencereye alıyoruz. Soğanı kavruluncaya kadar karıştırıyoruz. Soğanlar kavrulurken fasulyeleri yıkayıp, doğruyoruz. Doğradığımız fasulyeleri de soğanların üzerine ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ocağın altını orta ateşte açık bırakıyoruz. Fasulyeler suyunu bırakıp sonra çekene kadar tencerenin kapağını açmıyoruz. Fasulyeler kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyup, küp-küp doğruyoruz. Fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Üzerine salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su koyuyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ocağımızın altını kısık ateşte bırakıyoruz. Fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alıyoruz. Servis tabağına koyup, sıcak sıcak servis yapıyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }