{ "title": "Fasulye Turşusu", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-tursusu(1).JPG", "date": "21.01.2024 14:10:10", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Fasulye Turşusu; Kışlıklarımızı hazırlarken özenle ve dikkatlice yaptığımız yiyeceklerimizden biri de turşularımızdır. Fasulye turşuda çok severek yediğimiz bir turşu çeşidimizdir. Peki turşu kurarken nelere dikkat etmeliyiz ki turşumuz heba olmasın tarifimde hepsinden bahsedeceğim. Dilerseniz şimdi size tarifimi vereyim. Hepinize kolay gelsin.

Fasulye Turşusu Malzemeleri
Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve temizleyin. Daha sonra fasulyeleri haşlamak için büyük bir tencereyi yarısına yakın olacak kadar su doldurun ve kaynaması için ocağa bırakın. Suyunuz kaynamaya başladığında fasulyeleri azar azar tencereye atın. İçine attığınız fasulyeleri su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika kadar içinde tutun. Bu süreyi fasulyenin cinsine göre siz kendiniz ayarlayın. Benim fasulyelerim etli ve iri olduğu için bu süre iyi geldi. Bu sürede fasulyeler çok az haşlanmış oluyor. Bundan fazla pişerse turşumuz çok çabuk olgunlaşır ve erir. Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek, dört seferde sıcak suya attım. Sizde fasulyenizin kilogramına göre ayarlayıp haşlayın. Haşlayıp çıkardığınız fasulyeleri soğuması için geniş bir tepsiye bırakın.

Fasulyeleri haşladıktan sonra sarımsakları temizleyin. Eğer sarımsaklarınız çok iriyse küçük parçalara bölün. 2 Tane kavanoz yazdım ama isterseniz bir büyük kavanoza da koyabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra kavanozun en dibine birkaç sarımsak dizin. Üzerine fasulyeleri bırakın ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanozu bu şekilde ağzına kadar doldurun. Daha önceden kavanozların içine içme suyu doldurun ve ne kadar su aldığı ölçün. Suyu tekrar bir kabın içine boşaltın. 3 Yemek kaşığı kaya tuzu ve 1. 5 su bardağı sirkeyi suyun içine ekleyip karıştırın. Sizlere tavsiyem tuzu sıcak su ile eritin çünkü daha çabuk eriyor. Hazırladınız bu suyu kavanozun içine boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yere kaldırın.

Afiyet olsun.

Not; Arada turşunuzun tuz oranına bakıp kontrol etmeyi unutmayın. Turşularımızın hepsi için bu geçerlidir. Sebzeler tuzu içine çektiğinden tuzu azalabilir. Tuz takviyesi yapmanız gerekebilir. Fasulye seçerken etli fasulye olmasına önem gösterin.
" } ] }