{ "title": "Fasulye Piyazı", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-piyazi.jpg", "date": "20.01.2024 08:07:10", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Fasulye Piyazı; Bir salata çeşidi olan fasulye piyazını mangal gibi etli yemeklerimizin yanına çok yakıştırırım. Yapılması çok zor olmamakla beraber oldukça lezzetlidir. Tek yapmanız gereken fasulyeleri bir gece önceden ıslatmanızdır. Bu işinizi dahada kolaylaştıracaktır. Dilerseniz şimdi tarifi vermeye başlayayım. Hepinize kolay gelsin.

Fasulye Piyazı Malzemeleri
Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

Bir gece beklettiğimiz fasulyeleri haşlayalım ve suyunu süzelim. Soğanımızı piyazlık doğrayalım. Daha sonra domatesleri ve sivri biberleri çok inceltmeden doğrayalım. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayalım. Genişçe bir kaba kuru fasulyeleri, sivri biberleri, domatesi, soğanı ve doğradığımız maydanozları koyalım ve hepsini güzelce harmanlayalım. Piyazın sosunu hazırlamak için başka bir kaba limonu, zeytinyağını, tuzu koyalım ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız bu sosumuzu piyazın üzerinde gezdirelim ve hafifçe karıştıralım. Artık yemeye hazır olan fasulye Piyazımızı servis tabağına alıp, üzerini sumak ile süsleyip, servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }