{ "title": "Fasulye Pilaki", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-pilaki.jpg", "date": "21.01.2024 07:04:09", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Fasulye Pilaki; Kuru fasulyenin bir değişik tarifi olan fasulye pilaki tarifimi sizlerle paylaşacağım. Sebzelerle yaptığımız bu tarifimize tat ve kokusunu bırakması için kereviz sapı, defne yaprağı ve maydanoz kullandık. Bu üçlü içinde sevmediğiniz varsa eklemeyebilirsiniz. Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Fasulye Pilaki Malzemeleri
Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru fasulyeleri çabuk haşlanması için bir gece önceden bol suyla ıslatın. Fasulyeleri ertesi gün süzün. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 40 dakika kadar haşlamaya bırakın. Fasulyeler haşlandığında tekrar süzün.

Daha sonra soğanları halka şeklinde ince ince doğrayın ve orta boy bir tencereye zeytinyağını alın. Doğramış olduğunuz bu soğanları ekleyip hemen ardından salçayı ilave edin. Salçayla beraber 3 dakika kadar kavurun.

Soğan ve salça kavrulunca önceden yemeklik doğradığınız havuçları, patatesleri ve sarımsakları bütün halinde ilave edin. Bütün bu sebzenin hepsini karıştırarak 3 dakika daha kavurun ve 3 bardak sıcak suyu da ilave edin. Suyu eklemeden önce fasulyeleri de eklemeyi unutmayın.

Sıra yeşilliklerimizi eklemeye geldi maydanoz saplarını, kiprit çöpü boyutunda doğradığınız kereviz sapını ve defne yapraklarını da tencereye alın. Tuz ve şekeri de serpip tencerenin kapağını kapatın.

Orta ısıda 40 dakika kadar fasulyeler iyice yumuşayıp yenecek kıvama gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Maydanoz ve kereviz saplarını defne yapraklarını içinden çıkardıktan sonra servis ılık servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }