{ "title": "Fasulye Konservesi", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-konservesi.jpg", "date": "21.01.2024 05:04:52", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Fasulye konservesi: Fasulye her mevsimde tüketilen bir sebzedir. Her mevsimde ayrı ve güzel bir tadı vardır. Ancak her sebze gibi fasulyeyi de mevsiminde yemek daha güzel olur. Bu yüzden fasulye konservesi yapılabilir. Bu konserve yapılırken biraz yorulma olsa da kışın tüketirken bütün yorgunluklar unutulacaktır. Hazır fasulye konserveleri marketlerde satılır. Ancak evde kendimizin yaptığı daha güzel ve tatlı olacaktır. Bu yüzden her şeyin hazırını tüketmektense evde kendimizin yapması daha sağlıklı olacaktır. Konserve yaparken evdeki kavanozları kullanabiliriz. Ancak bu kavanozların kapaklarını değiştirmemiz gerekecektir. Bunun nedeni ise kapaklardan konservelerin hava alıp bozulmaması için.

Fasulye konservesi malzemeleri
Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Konserveye başlarken fasulyelerin hepsini iki tarafından kesip, fasulyelerin boyutuna göre ikiye üçe kesiyoruz. Sonra domateslerimizin hepsini yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi küp-küp doğruyoruz. Derin bir tencere alıyoruz ve ocağımıza koyuyoruz. Tencerenin içine sıvı yağımızı koyuyoruz. Ocağımızın altını orta ateşte açıyoruz. Sıvı yağımız ısındıktan sonra fasulyeleri içine koyup kavuruyoruz. Beş dakika kadar kavurduktan sonra domateslerimizi de ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzumuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz. Domateslerimiz ezilene kadar pişiriyoruz. Sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Konserve dinlenirken kavanozları sıcak su ile temizliyoruz. Fasulyeler sıcakken kavanozlarımıza koyup, ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Bu şekilde bir gün dinlendiriyoruz ve konservelerimiz hazır. Konserve fasulyeleri kış boyunca serin ve ışık almayan bir yerde saklıyoruz. Her seferinde tüketirken kış ortasında taze fasulye tüketmiş gibi hissediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }