{ "title": "Fasulye Kızartması", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 01:42:45", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Fasulye kızartması: Fasulye çok faydalı bir sebzedir. Birçok çeşitte yemek ve tatlısı yapılır. Mineral bakımından çok zengin olduğu için bolca tüketilmelidir. Fasulye kızartması yağda yapılmasına rağmen oldukça hafif bir yemektir. Masrafsız olduğu için sürekli yapılır ve tercih edilir. Yapımı oldukça kolay bir yemektir.

Fasulye kızartması malzemeleri
Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz, üç dört parçaya bölüp, yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri soğuk suya koyup bekletiyoruz. Bir süre sonra soğuk sudan çıkarıp süzüyoruz. Derin bir kâseye mısır unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Derin bir tavada yağı koyup fasulyeleri mısır ununa buladıktan sonra tavaya koyuyoruz. Alt kısmı kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra diğer tarafını da çevirip orasını da kızartıyoruz. İki taraflı kavrulan fasulyeyi servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }