{ "title": "Fasulye Kavurması", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-kavurmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:46:31", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Fasulye Kavurması; Değerli okurlarım daha önce sizlerle fasulyenin bütün tariflerini paylaştım şimdide sizlere fasulye kavurması tarifimi vereceğim. Fasulye kavurmasını akşam yemeğinde bulgur pilavının yanına tercih edebileceğiniz gibi akşamdan kaldığında sabah kahvaltıda çaylada tüketebilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz şimdi tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Fasulye Kavurması Malzemeleri
Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyelerimizi elle kıralım ya da bıçak yardımıylada doğrayabiliriz. Eğer fasulyeleriniz ensiz yani ince ise normal uzunlukta kırabilirsiniz. Yok eğer enli yani çalı fasulye ise boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın. Fasulyelerimizi doğradıktan sonra tencereye sıvı yağını alalım. Daha önceden yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ve küçük küçük doğradığımız biberleri de ekleyelim. Biberler kavrulduktan sonra kabuklarını soyup doğramış olduğumuz domatesleri, salça, tuz ve baharatları da ekleyelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişmesini sağlayalım. Fasulyemiz pişerken sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip pişmesini sağlayalım. Yemeğimizin tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmemiz gerekir. Şunu unutmayalım ki bu yemek sulu bir yemek değildir. Yani yemekte su miktarının çok olmamasına dikkat edin.

Pişip hazır olan fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kıralım ve karıştırmadan kapağını kapatalım. Yumurtalar pişip kendini tuttukdan sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }