{ "title": "Fasulye Diblesi", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Fasulye-Diblesi-63.jpg", "date": "20.01.2024 11:36:53", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Fasulye Diblesi, özellikle sebze yemeği seven ve hafif beslenen kişilerin favorisi olabilecek lezzetli bir yemektir. Tek başına doyurucu olacağı gibi aynı zamanda et yemekleri yanına yardımcı yemek olarak da servis edilebilir. Özellikle doğu ve güney doğu Anadolu'da bulgur ile ve orta Anadolu'da pirinç ile yapılan şekli ile sofralarda kendine yer bulur. Çocukların ve yetişkinlerin severek yiyebileceği ve taze fasulyeyi sürekli aynı şekilde tüketmeyip farklı tarif arayan annelerin güvenle yapabileceği lezzetli bir yemektir. Fasulye diblesi özellikle klasik bir Türk yemeği tarifi olduğu için özel gün ve davetlerde de güvenle servis edilebilir.

Fasulye Diblesi Malzemeleri
Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?

Fasulyeler bir santimden büyük olmayacak şekilde doğranır ve yıkanır. Bir tencere içine küçük doğranmış soğanlar sıvı yağ ile eklenir, içine fasulyeler ve rendelenmiş domatesler eklenir birkaç kere kavrulduktan sonra içine salça eklenir ve yıkanıp süzülen pirinç ya da isteğe göre bulgur eklenerek tuz ve baharatı katılarak kavrulur. Birkaç dakika kavrulduktan sonra 2 su bardağı kaynar su eklenir ve kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Yemek suyunu pilav gibi tamamen çekmez hafif sulu kalmalıdır. Yarım saat kadar dinlendirilir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }