{ "title": "Etli Yeşil Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Etli-Yesil-Fasulye-98.jpg", "date": "20.01.2024 18:15:22", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Etli Yeşil Fasulye, Her ne kadar yeşil fasulyeyi zeytin yağlı yapmayı tercih etsem de etli yaptıktan sonra fikrim değişti yeşil fasulye gerçekten etli yapıldığı zaman daha lezzetli oluyor. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde de gayet iyi gidiyor. Şimdi etli yeşil fasulye nasıl yapılır bunu sizlere tarif etmeye çalışacağım.

Etli Yeşil Fasulye Malzemeleri
Etli Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirin ve tencere içerisine alın ve üzerine bir çay bardağı su ilave ederek haşlamaya bırakın. Haşlanan etler suyunu iyice çektikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı ilave ederek etleri iyice kavurun. Kuru soğanı yemeklik bir şekilde küçük küçük doğrayın ve ayrı bir tencere içerisine tereyağı ve kalan zeytinyağını ilave ederek kavurmaya başlayın tamamen kavrulan soğanlara hazır hale gelen kuşbaşı etlerinizi ilave edin beş dakika kadar da bu şekilde kavurun. Daha önceden yıkanmış ve kılçıkları ayıklanmış olan fasulyeleri üç veya dört parçaya ayırın ve taze fasulyeleri de soğan ve etlerin üzerine boşaltın ardından biber salçası ve küp-küp doğramış olduğunuz domatesleri ilave ederek karıştırın fasulyeler sararana kadar kavurma işlemine devam edin. Yaklaşık olarak üç su bardağı sıcak suyu yemeğinize boşaltın ve tuzunu, karabiberini de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişen yemeğiniz hazır hale gelecektir. Fasulye tam anlamıyla piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

" } ] }