{ "title": "Etli Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/etli-taze-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 17:22:24", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "
Etli Taze Fasulye, yaz aylarında yapılan bir yemektir. Birçok yapılma şekli vardır. Hafif bir yemek türüdür. Genelde herkes tarafından beğenilir. Kış hazırlıklarında konserve olarak yapılır. Kurutulabilir.

Etli Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı, sarımsağı, yeşil biberi ince ince doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Fasulyeleri güzelce yıkayın. Daha sonra fasulyeleri kılçıkları var ise iyice temizleyin. Sonra istediğiniz boyutta doğrayın. Tencerenin içine sıvı yağı ve etleri koyun ve etleri biraz kavurun. Daha sonra sırayla soğanı, sarımsağı, yeşil biberi koyun. Etlerle birlikte kavurmaya devam edin. Son olarak da fasulyeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte fasulyeler sararıncaya kadar ara ara karıştırarak fasulyeyi pişirin. Fasulyeler renk değiştirdikten sonra yani sarardıktan sonra domates salçasını, tuzunu, kara biberi, kırmızı toz biberi ekleyin. Son olarak bir bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Bu aşamadan sonra fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Artık yemeği çok fazla karıştırmayın. Çünkü fasulyeleriniz edilebilir.
" } ] }