{ "title": "Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/etli-kuru-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 21:04:55", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Etli Kuru Fasulye; Türk mutfağının baş yemeklerinden olan etli kuru fasulye bulgur pilavıyla beraber vazgeçemediğimiz lezzetlerimizdendir. Hele o soğuk kış aylarında neredeyse haftada bir pişirdiğimiz kuru fasulyeyi etle daha da bir lezzetlendiriyoruz. Şimdi dilerseniz bende sizlere bu lezzetli tarifim olan etli kuru fasulye tarifimi vereyim. Hepinizin ellerine sağlık.

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyelerin erken kaynaması için bir gece önceden kuru fasulyeleri sıcak suya koyun. Daha sonra soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağınızı düdüklü tencereye alın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulduktan sonra kuşbaşı doğranmış etleri de ekleyerek hafifçe kavurun. Salça ve baharatları da ekledikten sonra daha önceden suyunu süzmüş olduğunuz kuru fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yemeğiniz kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın ve 40 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun.

Not: Kuru fasulyemizi cinsine göre eğer yemeğinizin suyu kıvamlı değil ise yani yoğunlaşmamışsa bir silme yemek kaşığı kadar unu bir çay bardağı suyla birlikte sulandırılıp, karıştırarak pişmiş olan yemeğe ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Böylelikle yemeğinizin suyu daha koyu olup yoğunlaşacaktır.
" } ] }