{ "title": "Etli Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Etli-Fasulye-47.jpg", "date": "19.01.2024 04:09:54", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Etli fasulye, Fasulye iki çeşitte yenilebilen bir gıda olduğundan ister kuru fasulye isterseniz de yeşil fasulye olarak iki çeşit formda kullanılabilen bir sebzedir. Özellikle iki halinin de etli yemeği yapılabilmektedir. Fakat kış aylarında olduğumuzdan kuru fasulye olarak yapılan etli fasulye yemeği dahada lezzetli olur. Çünkü bu dönemde olan yeşil fasulye tamda istenilen lezzeti vermez. Mevsiminde yenen gıdalar her zaman daha faydalıdır. Çünkü doğal yetişme olasılıkları daha yüksektir. Kış aylarında yetiştirilen yeşil fasulyeler sera ürünü olup kimyasallar kullanılarak yapılan ve üretilen besinler olduğundan içinde bulunduğumuz mevsimde en güzel yapılacak etli fasulye yemeği kuru fasulyeden yapılandır.

Etli fasulye yemeğinin malzemeleri
Etli fasulye yemeği nasıl yapılır?

Fasulye yemeğinin yapılabilmesi için öncelikli olarak kuru fasulyelerin bir gece önceden suda bekletilmesi gerekir. Böylelikle fasulyeler su içerisinde şişerek yumuşar. Fasulyeler düdüklü içerisine yerleştirilerek üzerini geçen su ilave edilerek kapağı kapatılır ve ocağa yerleştirilir. Kaynaması gerçekleşen tencerenin kapağındaki düdük indirilerek yarım saat daha pişmesi beklendikten sonra düdüklü ocaktan alınarak havası alınır ve içerisindeki kuru fasulyeler süzgeç yardımıyla süzülerek tencereden çıkartılır. Daha sonrasında ayrı bir tencere içerisine etler konularak suyunu bırakması sağlanır ve kendi suyunda pişmesi beklenir. Suyu çekilene kadar ocakta pişirilen etler ocaktan alınarak bir kenarda bekletilir. Daha sonra tekrar düdüklü tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ilave edilir ve tencere ısındığında içerisine doğranmış kuru soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve daha sonra üzerine salça ilave edilerek salçanın özenmesi ile rendelenmiş domates ilave edilir. Bir iki domatesli karışım pişirildikten sonra içerisine et ilave edilerek arkasından kuru fasulye, baharatlar ve kaynamış su ilave edilir ve kapağı kapatılarak tekrar kaynamaya bırakılır. Yine kaynama işlemi gerçekleştikten sonra düdüğü indirilerek on beş dakika kadar pişirilen etli fasulye yemeği hazır hale gelir. Artık etli fasulye yemeğimiz servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
" } ] }