{ "title": "Etli Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Etli-Fasulye-Yemegi-44.jpg", "date": "20.01.2024 15:42:25", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Etli Fasulye Yemeği, büyük küçük herkesin severek yediği bir yemektir. Özellikle doğu bölgelerinde sık sık etli fasulye yemeği yapılmakta. Yapımı oldukça kolay ve basit ama lezzeti bir o kadar güzel. Ramazan ayında iftar sofralarında sık sık yer alan bir yemektir. Etli fasulye yemeği Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir. Kadınlar özellikle Ayşe kadın fasulye almaya özen gösterir. Etli fasulye yemeğinin özü iyi bir fasulye seçimi ile olur. Kart ve sararmış kalın fasulyeleri almamaya dikkat edin. İyi bir etli fasulye yemeği nasıl yapılır ondan bahsedelim.

Etli Fasulye Yemeği Malzemeleri
Etli Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli fasulye yemeği yapmaya ilk olarak soğanı sarımsağı yeşil biberleri iyice yıkayıp soyduktan sonra ince ince doğrayın. Daha sonra domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sıra geldi etli fasulye yemeğinin, fasulyelerini ayıklamaya. Fasulyelerin iplerine ayıklayın ve istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz. Daha sonra derin bir tencerenin içine yağı ve etleri ekleyin orta ateşte 2-3 dakika kavurun ardında doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve salçayı da ekleyip orta ateşte bütün malzemeyi soteleme işlemine devam edin. Son olarak da ayıklanmış olan fasulyeleri de ekleyin 2-3 dakika daha ocakta kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın. Etli Fasulye yemeğinin 45 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra ocakta alın. Etli fasulye yemeği hazır pirinç pilavı servis yapmanızı önerilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }