{ "title": "Düdüklüde Yeşil Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Duduklude-Yesil-Fasulye-55.jpg", "date": "21.01.2024 09:01:00", "author": "özlemaksüt", "article": [ { "article": "
Düdüklüde Yeşil Fasulye; Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yeşil fasulye, çok bilinen farklı pişirme yöntemleri olan bir yemek türüdür. Yöresine göre etli ve zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yeşil fasulye yaz mevsiminde en çok tercih edilen bir yemektir. Yeşil fasulye aslında diğer tencerelerde de pişirilebilir. Ama enerji tasarrufu ve zamandan kazanmak istiyorsanız düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediniz.

Düdüklüde Yeşil Fasulye Malzemeleri
Düdüklüde Yeşil Fasulye Yapılışı; Öncelikle taze yeşil fasulyeleri ipliklerini alarak ayıklayınız. Daha sonra fasulyeleri güzelce yıkayınız. Fasulyeleri isteğe göre boyuna ortadan ikiye bölebilirsiniz ya da eninden çok fazla küçük doğramadan ikiye ayırabilirsiniz. Diğer taraftan düdüklü tencereye zeytinyağını koyunuz. Daha sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ediniz. Daha sonra kısık ateşe aldığımız düdüklü tencereden soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra biber salçasını ve rendelediğiniz domatesleri biraz pişirdikten sonra içine fasulyeleri de ilave ediyoruz. Düdüklü tencerenin içindeki malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra için şeker ve tuzu ilave ediyoruz ve üstüne ne kadar sulu olmasını istiyorsak o miktarda su ilave ediyoruz. Düdüklü tencerede su ve buhar kaybı olmadığından yemeğinize su ilave ederken buna dikkat ediniz. Düdüklü tencerenin ilk önce yani kaynayana kadar altını iyice açınız. Tencerenin düdüğü çaldıktan sonra altını kısınız. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişiriniz. Düdüklü tencere soğuduktan sonra ve içindeki buharı alındıktan sonra tencerenin güvenle kapağını açabilirsiniz. Pişen yeşil fasulyeleri servis tabağına alıp isteğe göre üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }