{ "title": "Düdüklüde Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Duduklude-Taze-Fasulye-26.jpg", "date": "20.01.2024 00:44:13", "author": "alev gümüş", "article": [ { "article": "Düdüklüde Taze Fasulye, yanında mis gibi bulgur pilavı ve cacıkla enfes bir yemek olarak sofranızı zenginleştirebilir. Günümüzde artık rahatlıkla her mevsim taze fasulye bulabiliriz. Taze fasulye ülkemizde uygun şartları olan bir sebze olduğundan her bölgede yetişebilir. Bakımı da kolay olduğundan yetişme alanları geniştir. Taze fasulye baklagiller sınıfından bir bitkidir. Diyet yapanlar içinse harika bir diyet menüsü olabilir düdüklüde taze fasulye, çünkü yüz gramında sadece 31 kalori vardır. Çünkü taze fasulyenin nereyse tamamına yakını sudur. Taze fasulyenin de farklı çeşitleri vardır. Çarşıda, pazarda duyarsınız satıcılar bağırırken. Ayşe kadın fasulye burada gel. Bocuk fasulye burada diye birtakım seslenmeler kulağınıza mutlaka gelmiştir.

Düdüklüde Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
Düdüklüde Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru soğanlarımızı küçük küpler şeklinde doğradıktan sonra orta boydaki bir düdüklü tencerenin içine soğanlarımızı koyalım. Düdüklütenceremizi ocağın üstüne koyalım. Bir buçuk çay bardağı olan zeytinyağımızı tencereye dökelim ısınan yağımızın üstüne soğanlarımızı koyup bir güzel kavuralım. Hafiften pembeleşen soğanlarımızın içine salçayı koyalım. Kavrulan soğanlarla salçayı bir iki karıştırdıktan sonra taze fasulyemizi de içine koyalım. Taze fasulyelerimizin kenarlarındaki kılçıkları ve de başlarını temizlemeyi unutmayın, bir bıçak yardımıyla başlarını keselim çok büyük olan taze fasulyelerimizide ortadan ikiye ya da üçe bölebiliriz estetik açıdan daha güzel görünecektir. Sonra bol suyla yıkayalım taze fasulyeler evimize gelene kadar birçok kişinin elinden geçmektedir. Bunu göz ardı etmeyin. Sonra oluşan bu karışımı da birkaç dakika kavurduktan sonra tuzumuzu ve karabiberimizi koyalım. En son üstlerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domateslerimizi dökelim hiç karıştırmadan düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Bilindiğiz üzere düdüklü tencerede yemekler çok çabuk piştiğinden çok dikkatli olunmalı yaklaşık on dakika kadar pişen taze fasulyemizi ocaktan alalım. Düdüklü tenceremizin havasının alınmış olası lazım ki kapağını açabilelim aksi taktirde tehlikeli olabilir bu konuya özen gösterelim. Düdüklü tencerenizi isterseniz soğuk suya tutabilir ya da kendiliğinden soğumasını bekleyebilirsiniz. Evet kapağımızı da hallettiğimize göre düdüklüde taze fasulye yemeğimiz hazır. Pişen taze fasulyeyi güzelce servis edebilirsiniz.

" } ] }