{ "title": "Barbunya Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Barbunya-Fasulye-98.jpg", "date": "21.01.2024 18:02:13", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Barbunya Fasulye, yemeğini kolay kolay kimse sevmez ama içerisinde bulunan sebzelerin, barbunya fasulyenin vitamininden haberdar değiller. Bir kâse barbunya fasulye bir biftek kadar vitaminli. Besin değeri de o kadar düşük. Diyet yapanlar ana öğün olarak bir kâse barbunya fasulye tüketebilirler. Barbunya fasulyeyi genellikle çocukların gelişim çağında tüketmelerinde fayda vardır. Kış aylarında barbunya fasulye gribi önlemek vücudun direncini düşürmemek için limon ile yenmekte.

Barbunya Fasulye Malzemeleri
Barbunya Fasulye Nasıl Yapılır?

Barbunya fasulye yapılışına ilk olarak, barbunya fasulyeleri rengi dönünceye kadar haşlayın. Haşlamış olduğunuz barbunya fasulyeyi süzgece alın. Daha sonra kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları 2 kaşık ayçiçeği yağı ile orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulurken diğer taraftan domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğrayın. Ocakta kavrulan soğanın içine domatesleri ekleyin. Daha sonra patatesleri, havuçları yıkayıp küçük doğrayın ve doğarmış olduğunuz sebzeleri de domateslerin içine atıp kavurmaya başlayın. Sebzeleri 3-4 dakika kavurduktan sonra zeytinyağı, tuz ekleyip 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra barbunya fasulyeyi ilave edin. Ardında sıcak suyu ve şekeri ekleyip orta ateşte bütün sebzeler pişene kadar pişirmeye devam edin. Barbunya fasulye yemeği çok sulu ya da çok kuru bir yemek değildir. Hafif soslu gibi bir yemek olmalıdır. İster limon ile isterseniz sade şekilde servis yapabilirsiniz. Barbunya fasulye yemeği hazır ılık bir şekilde servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }