Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Taze Fasulye Konservesi

Taze Fasulye Konservesi

Taze fasulye konservesi, Konserve yaz aylarında topladığımız veya aldığımız sebzeleri kış aylarında tüketebilmek için saklama yöntemidir. Konserve işlemi sayesinde hazırladığımız sebzeleri hiç bozulmadan saklayabiliriz. Konserve daha çok eski zamanlarda yani derin dondurucuların olmadığı zamanlarda yapılan bir işlemdi. Çeşit çeşit konserveler hazırlanır kış aylarında kullanılırdı. Örneğin közlenmiş sebze konserveleri, taze fasulye konservesi, domates konservesi gibi birçok çeşit hazırlanırdı. Günümüzde eskisi kadar konserve hazırlanmazsa da konservenin yeri bir başka diyenlerimiz de var bunlardan biri de benim. Sizlerde benim gibi düşünüyor iseniz. Taze fasulye konservesi tarifini sizlerle paylaştım okuyup deneyebilirsiniz. Kış aylarında taze fasulye bulmak her zaman mümkün olmayabilir bulduğumuz fasulyeler de ya çok kılçıklı ya da hormonlu ve seralarda yetişmiş fasulyedir. Bu yüzden yazdan hazırlayıp kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliriz. Taze fasulye konservesi eskiden köy yerlerinde ocaklar kurulup koca kazanlarda yapılırdı günler öncesinden hazırlıklara başlanırdı günümüzde bu imkânlar pek olmadığı için konserve yapmanın daha pratik yolları keşfedildi. Bizde en pratik şekilde taze fasulye konservesi hazırlayacağız. Defalarca denenmiş %100 olumlu sonuç alınmış bir yöntemdir denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Taze fasulye konservesi için gerekli malzemeler

  • 2 kilo kılçıksız taze fasulye,
  • 4 adet iri boy domates,
  • 4 adet sivri biber,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 4 adet yarım kiloluk cam kavanoz veya 2 adet 1 kiloluk.
Hazırlanışı. Taze fasulye konservesi için öncelikle fasulyeleri yıkayıp dilediğimiz şekilde ve boyutta doğrayıp bir kenara alıyoruz. Daha sonra derin bir tencereye ince ince doğradığımız sivri biberleri ve kabuklarını soyup iri iri doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Ardından zeytinyağı, taze fasulye ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Acı seviyorsanız içerisine cin biberi ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri eklediğimiz tencerenin ağzını kapatıp fasulyelerin sulanıp sararıncaya kadar bekliyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruladığımız cam kavanozlara sıcak sıcak dolduruyoruz. Fasulyeleri koyduğumuz kavanozların ağzını sıcak suda yıkayıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz. Hiç kaldırmadan olduğu yerde soğuyan konserveleri daha sonra güneş görmeyen bir ortamda saklıyoruz. Umarım kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Önemli not: konserve yapacağınız cam kavanozların ağız kısımlarında kesinlikle kırık veya çatlak olmamalı. Kavanozları her yıl yenilemenize gerek yok fakat kapakları mutlaka yeni olmalı. Dilerseniz hazırladığınız konserveleri derin bir tencereye ters bir şekilde koyup yarısına kadar su doldurup yaklaşık 20 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz fasulyeleri kavurmak yerine haşlayıp aynı şekilde sıcak sıcakta kavanozlara doldurabilirsiniz.
Son Güncelleme : 20.01.2024 13:43:03
Taze Fasulye Konservesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Taze Fasulye Konservesi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Taze Fasulye Konservesi"
Merhaba, evimde taze fasulye konservesi var ve zamanında bu konserveleri yaparken çok acı olmasını istediğim için acı yapmıştım. Bir yıl oldu ve kullanmadık. Tahminimce bozulmuştur. Çünkü konservelerden birini açtım ve etrafa fışkırdı. Sizce bu bozulduğunun göstergesi midir? Ben bir şey anlayamadım.
Kamuran . 08.09.2018 04:18:47
CEVAP YAZ
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölg...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bitkid...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye %35'lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye eki...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zen...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil  yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar.  Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024